fb-icon-topJoin Us on Facebook
 

Γιατί δεν κατασκευάζονται τα αυτοκίνητα εξ’αρχής με αναβαθμισμένο πρόγραμμα;
Τα σύγχρονα αυτοκίνητα διαθέτουν εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα, κάτι που δίνει τη δυνατότητα στους μηχανικούς να κατασκευάζουν κινητήρες μικρού κυβισμού, με μεγάλη όμως ιπποδύναμη, κάτι που πριν από μερικά χρόνια θα ήταν απλά αδιανόητο. Σήμερα, όλα τα μηχανικά μέρη ενός κινητήρα βρίσκονται κάτω από τον έλεγχο της κεντρικής μονάδας ελέγχου (ECU). Το λογισμικό που βρίσκεται στην ECU (Electronic Control Unit) δίνει τις εντολές για τον χρόνο ψεκασμού των μπεκ, την πίεση του συμπιεστή κ.λ.π., ώστε να επιτυγχάνεται η μέγιστη ιπποδύναμη ανάλογα με τις συνθήκες. Ωστόσο οι κατασκευαστές πρέπει να συμβιβαστούν με διάφορα δεδομένα όπως:

 -Μεγάλες αποκλίσεις στην ποιότητα καυσίμου ανάλογα τη χώρα
-Διαφορετικές νομοθεσίες σε ότι έχει να κάνει με τις εκπομπές καυσαερίων
-Διαφορετικές πολιτικές των εκάστοτε αντιπροσώπων σε ότι έχει να κάνει με τη συχνότητα των σέρβις
-Ακραίες κλιματολογικές συνθήκες (καύσωνας-ψύχος)
-Πολιτική ασφαλιστικών εταιρειών ανά χώρα
-Φορολογική αντιμετώπιση της ιπποδύναμης ανάλογα τη χώρα

 Έτσι οι κατασκευαστές θα πρέπει να έχουν ένα προϊόν που να ανταποκρίνεται σε ένα μεγάλο εύρος παραμέτρων ανά τον κόσμο, για να μπορέσουν να έχουν χαμηλό κόστος παραγωγής. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ένα λογισμικό πολύ ‘αδύναμο’ για το αυτοκίνητο. Η REVO επεμβαίνει σε αυτό ακριβώς το κομμάτι και τροποποιεί τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του λογισμικού, βελτιώνοντας τα χαρακτηριστικά λειτουργίας του, χωρίς όμως σε καμία περίπτωση να ξεπερνά τις κατασκευαστικές ανοχές των μηχανικών μερών. Τα λογισμικά της REVO Technik είναι κατασκευασμένα με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορούν να λειτουργήσουν με διαφορετικά καύσιμα ανά περίπτωση, ώστε να ταιριάζουν με τα χαρακτηριστικά κάθε χώρας, αποδίδοντας αρκετά μεγαλύτερη ιπποδύναμη, χωρίς όμως να καταπονούνται σε σημαντικό βαθμό τα μηχανικά μέρη.

 

Μπορεί να προκληθεί ζημιά στο αυτοκίνητό μου από το πρόγραμμα;
Κάθε ECU διαθέτει όλες εκείνες τις δικλείδες ασφαλείας που θα αποτρέψουν μηχανική βλάβη, εάν κάποιες παράμετροι λειτουργίας δεν είναι σωστές (π.χ. κακή ποιότητα καυσίμου ή μηχανική βλάβη από αστοχία υλικού). Αυτές οι δικλείδες ασφαλείας διατηρούνται και μετά την εγκατάσταση του προγράμματος, ενώ σε περίπτωση που η μικρορύθμιση του λογισμικού οριστεί σε πολύ υψηλές τιμές, ο εγκέφαλος θα διαγνώσει εάν συντρέχουν οι κατάλληλες συνθήκες και εάν όχι, η απόδοση του κινητήρα θα κατέβει κάτω και από τα εργοστασιακά επίπεδα (safe mode), ενώ σε πολύ ακραία περίπτωση θα απενεργοποιηθεί εντελώς ο κινητήρας!
Τα λογισμικά της REVO Technik δοκιμάζονται διεξοδικά σε κάθε αυτοκίνητο, ενώ η τελειοποίηση του προγράμματος γίνεται ξεχωριστά για κάθε χώρα πριν διατεθούν προς πώληση στην αγορά.
 

Μπορώ να εγκαταστήσω μόνος μου το πρόγραμμα;
Το βασικό πρόγραμμα της REVO πρέπει να εγκατασταθεί στο αυτοκίνητο μόνο από κάποιο εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο. Κατόπιν, και με χρήση κάποιου από τα χειριστήρια SPS, μπορεί ο χρήστης να κάνει μόνος του τις εναλλαγές μεταξύ των προγραμμάτων.

 

Πόσος χρόνος χρειάζεται για να γίνει η εγκατάσταση;
Η όλη διαδικασία από τη στιγμή που θα ξεκινήσει χρειάζεται περίπου 45’ (φόρτωμα προγράμματος, έλεγχος για σφάλματα, μικρορύθμιση στο δρόμο).

 

Μπορεί η αντιπροσωπεία να δει την επέμβαση στη χαρτογράφηση;
Σε καμία περίπτωση. Από τη στιγμή που δεν γίνεται καμία μηχανική επέμβαση σε μέρος του κινητήρα ή του εγκεφάλου, δεν υπάρχει καμία φυσική απόδειξη ότι έχει γίνει οποιαδήποτε τροποποίηση. Τα ηλεκτρονικά του κινητήρα συνεχίζουν να συμπεριφέρνονται όπως και πριν, οποιαδήποτε προσπάθεια ηλεκτρονικής ανίχνευσης είναι αδύνατη και από τη στιγμή που δεν έχει γίνει μηχανική επέμβαση με ‘chip’ στην ECU, αυτή μπορεί να επανέλθει ανά πάσα στιγμή στην αρχική της μορφή. Η εταιρία P.Constandinides και η REVO Technik δεν συνιστούν η χρήση αυτού του προϊόντος να γίνεται με δόλιους σκοπούς, που έχουν να κάνουν με εξαπάτηση ασφαλιστικών εταιριών ή αντιπροσωπειών για λόγους εγγύησης. Συνίσταται να ενημερώνονται οι ασφαλιστικές εταιρίες ή οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι για όποια επέμβαση έχει γίνει στο λογισμικό της ECU. Η μη-ανίχνευση του λογισμικού γίνεται για λόγους προστασίας των δικαιωμάτων έρευνας και εξέλιξης του προϊόντος και από την παραβίαση της κρυπτογράφησης και υποκλοπής των χαρακτηριστικών λειτουργίας του, κάτι που αντίκειται στους νόμους περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

 

Τι γίνεται εάν κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο προσπαθήσει να κάνει re-flash στο εγκέφαλο με το εργοστασιακό λογισμικό;
Στην περίπτωση που κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργείο προσπαθήσει να κάνει επαναπρογραμματισμό του λογισμικού (π.χ. για λόγους αναβάθμισης), θα φορτωθεί το εργοστασιακό λογισμικό και υπάρχει περίπτωση να χαθεί το λογισμικό της REVO. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της REVO Technik για να γίνει επαναπρογραμματισμός, χωρίς καμία απολύτως επιπλέον επιβάρυνση.

 

Ποια είναι η μέγιστη ιπποδύναμη που μπορεί να αποδώσει το πρόγραμμα της REVO;
Όλα τα λογισμικά της REVO είναι κατασκευασμένα έτσι ώστε να λειτουργούν μέσα στα όρια ασφαλείας του κινητήρα. Πολλοί βελτιωτές χρησιμοποιούν ανορθόδοξες μεθόδους για να μπορέσουν να έχουν ανταγωνιστικά προϊόντα, κάτι που έχει μεγάλο αντίκτυπο στην αξιοπιστία του κινητήρα και των μηχανικών μερών του. Η REVO συνιστά συγκεκριμένες διαδικασίες για τη μακροζωία του κινητήρα, όχι μόνο για αυτά που είναι ‘βελτιωμένα’, αλλά ακόμα και για αυτά που δεν έχουν καμία απολύτως τροποποίηση πέραν του εργοστασίου. Δείτε στο σημείο που αναφέρει: ‘Τι μπορώ να κάνω για να πάρω τη μέγιστη απόδοση από το αυτοκίνητό μου;’

 

Σε ποιές παραμέτρους επεμβαίνει το πρόγραμμα της REVO;
Μια τυπική ρύθμιση κάποιου προγράμματος της REVO επεμβαίνει σε περίπου 35 διαφορετικές παραμέτρους λειτουργίας. Φορτίο κινητήρα, πίεση εισαγωγής, χρονισμός ανάφλεξης, χρόνος ψεκασμού καυσίμου κ.λ.π. είναι μόνο μερικά από αυτά που ελέγχονται και τροποποιούνται από ένα τυπικό χάρτη λειτουργίας. Οι περισσότεροι βελτιωτές επεμβαίνουν το πολύ σε 6 παραμέτρους για να ανεβάσουν την ιπποδύναμη. Επεμβαίνοντας σε λίγες παραμέτρους έχει σαν αποτέλεσμα κάποια άλλη να έρχεται εκτός ορίων λειτουργίας, κάτι που έχει αντίκτυπο στην αξιοπιστία. Η συσσωρευμένη τεχνολογία και τεχνογνωσία της REVO της δίνει τη δυνατότητα να επέμβει σε όλες εκείνες τις παραμέτρους λειτουργίας, ώστε να διαθέτουν ένα από τα καλύτερα λογισμικά αυτοκινήτου στον κόσμο.

 

Μπορώ να τοποθετήσω το πρόγραμμα και να αγοράσω μετά το χειριστήριο SPS;
Φυσικά. Το πρόγραμμα φορτώνεται στην ECU με όλες τις επιλογές ενεργοποιημένες και το μόνο που μένει είναι να τοποθετηθεί το χειριστήριο SPS για να γίνει εναλλαγή χαρτών.

 

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το χειριστήριο SPS κάποιου άλλου για να κάνω εναλλαγές στα προγράμματα;
Ναι. Τα χειριστήρια SPS μπορούν να λειτουργήσουν με όλους τους εγκεφάλους, ακόμα και πολύ διαφορετικών αυτοκινήτων. Π.χ. ένα χειριστήριο που χρησιμοποιείται σε ένα AUDI S3 μπορεί κάλλιστα να λειτουργήσει και σε ένα SEAT IBIZA ή σε ένα AUDI RS4, αλλά και σε όλα τα αυτοκίνητα του ομίλου VAG.

 

Τι ακριβώς κάνει το αντικλεπτικό του SPS;
Το αντικλεπτικό που συναντάμε στα χειριστήρια SPS 2-3, Select & Select Plus, είναι μια επιλογή που κλειδώνει όλες τις παραμέτρους της ECU. Θα καταστήσει το αυτοκίνητο πλήρως ακινητοποιημένο, ακόμα και αν ο επίδοξος κλέφτης έχει το κλειδί! Αντίθετα με άλλα αντικλεπτικά συστήματα, δεν είναι δυνατό να απενεργοποιηθεί, καθώς δεν ενεργοποιείται μέσω κάποιου καλωδίου, άρα δεν παρακάμπτεται με κανένα τρόπο. Ακόμα και αντικατάσταση της ECU δεν θα το απενεργοποιήσει, παρά μόνο εάν χρησιμοποιηθεί το συγκεκριμένο SPS που ενεργοποίησε την επιλογή. Αντίθετα με τις εναλλαγές προγραμμάτων, τις οποίες μπορούν να ρυθμίσουν όλα τα χειριστήρια, το αντικλεπτικό δεν λειτουργεί μεταξύ διαφορετικών αυτοκινήτων.
 

Πώς ενεργοποιώ το αντικλεπτικό;
Επιλέγοντας την αντικλεπτική λειτουργία στο SPS, απλά το τοποθετείτε στην θύρα επικοινωνίας OBDII και σε 2’’ έχει ενεργοποιηθεί. Η ECU έχει πλέον απενεργοποιηθεί και το αυτοκίνητο δεν λειτουργεί. Για να απενεργοποιηθεί η επιλογή ακολουθείται η αντίστροφη διαδικασία, μετά το πέρας της οποίας δεν καταγράφεται κανένα σφάλμα στον εγκέφαλο και δεν χάνονται οι ρυθμίσεις του προγράμματος.

 

Υπάρχουν μελλοντικές αναβαθμίσεις στο πρόγραμμα;
Όταν και όπου κρίνεται απαραίτητο η REVO Technik προβαίνει σε αναβαθμίσεις στα λογισμικά της, κυρίως για να καλύψει νεότερες εκδόσεις εγκεφάλων, αναβαθμίσεις των εργοστασίων ή κάποια βελτίωση στο λογισμικό κυρίως σε θέματα ακραίων κλιματολογικών συνθηκών. Σε κάθε περίπτωση –και όπου κρίνεται απαραίτητο- ενημερώνεται ο κάτοχος, ο οποίος θα πρέπει να επισκεφτεί κάποιο εξουσιοδοτημένο συνεργάτη της REVO για μια δωρεάν αναβάθμιση.

 

Το πρόγραμμα REVO έχει έγκριση τύπου TUV;
Από τη στιγμή που δεν γίνεται καμία μηχανολογική επέμβαση, δεν τροποποιείται κάποιο μηχανικό μέρος και δεν αντικαθιστάται κάποιο εξάρτημα, δεν χρειάζεται καμία έγκριση τύπου TUV.

 

Σε τι εξυπηρετεί η μικρορύθμιση στο boost και το timing μέσω του SPS 3 & Select Plus;
Υπάρχουν κάποιοι που θέλουν το αυτοκίνητό τους να λειτουργεί καθημερινά με πίεση 1bar, αλλά κάποια στιγμή σε μια πίστα να λειτουργούν με 1,4bar. Η ρύθμιση του boost δίνει αυτή τη δυνατότητα. Κάποιοι θέλουν παραπάνω δύναμη με βενζίνη 95ron για οικονομία, ενώ κάποιοι άλλοι θέλουν να χρησιμοποιούν προσθετικά καυσίμων για τη μέγιστη απόδοση. Η δυνατότητα ρύθμισης του timing δίνει ακριβώς αυτή την επιλογή.

 

Με τη χρήση του performance software, θα αυξηθεί η κατανάλωση καυσίμου;
Σίγουρα η αύξηση της ιπποδύναμης ενός αυτοκινήτου χρειάζεται και τα ανάλογα καύσιμα για να επιτευχθεί. Όμως η μεγάλη τεχνολογία των προγραμμάτων της REVO και η τροποποίηση όλων εκείνων των παραμέτρων λειτουργίας της ECU, καταφέρνουν να μην μεταβάλλουν σημαντικά την κατανάλωση καυσίμου, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζεται και μικρή βελτίωση!

Τι σημαίνει ECU;
Ο όρος ECU (Electronic Control Unit) ή αλλιώς ECM (Electronic Control Module), αναφέρεται στην κεντρική μονάδα ελέγχου του κινητήρα, δηλαδή το ‘μυαλό’ του αυτοκινήτου. Εκεί βρίσκεται ο κεντρικός επεξεργαστής που ελέγχει και όλες τις λειτουργίες του αυτοκινήτου.

 

Τι είναι η διαγνωστική θύρα επικοινωνίας OBD2;
On Board Diagnostic port 2, είναι η θύρα που γίνεται η επικοινωνία μεταξύ κάποιου διαγνωστικού μηχανήματος και της κεντρικής μονάδας επεξεργασίας (ECU). Χρησιμεύει κυρίως για να διαβάζονται τα σφάλματα που έχουν καταγραφεί στην κεντρική μονάδα, ώστε να βοηθήσουν τον τεχνικό να βρει τη λύση στο πρόβλημα του αυτοκινήτου.

 

Τι μπορώ να κάνω για να πάρω τη μέγιστη απόδοση από το αυτοκίνητό μου;
Ένα αυτοκίνητο είναι αξιόπιστο όσο αξιόπιστος είναι και ο ιδιοκτήτης του! Τακτική και σωστή συντήρηση των μηχανικών μερών, ευλαβικό ζέσταμα και κρύωμα του κινητήρα, θα έχει ευεργετικές συνέπειες στη μακρόχρονη λειτουργία του κινητήρα και των δευτερευόντων μηχανικών μερών του.

 

Τι γίνεται εάν το αυτοκίνητό μου έχει ήδη άλλο πρόγραμμα και θέλω να βάλω REVO;
Οι διάφοροι προγραμματιστές χρησιμοποιούν διάφορους τρόπους για να μεταβάλλουν τα χαρακτηριστικά λειτουργίας της ECU. Εάν ο προγραμματισμός έχει γίνει με σειριακό τρόπο (χωρίς άλλη επέμβαση) τότε τα πράγματα είναι πολύ απλά: ο επαναπρογραμματισμός της REVO θα γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα και τα δεδομένα θα περαστούν πάνω από το παλαιό πρόγραμμα. Εάν έχει χρησιμοποιηθεί ‘chip’, τότε αυτό θα πρέπει να αντικατασταθεί με το εργοστασιακό για να μπορέσει να επαναπρογραμματιστεί με το πρόγραμμα της REVO.